Info

DE RODE WOLVEN

Tekst en spel: Josje Eijkenboom | Artistiek advies: Gérard Schiphorst | Kostuumontwerp: Nicolle van den Hurk | Muziek: Rinske Bosma, Valentina Elèni

VRIEZER

Spel: Willeke de Boer | Tekst: Noralie Jansen | Regie: Leander Zimmerman

Data

ZATERDAG 17 FEBRUARI 20:30 - UITVERKOCHT

Zaal open: 20:00 uur. De beide monologen duren 40-60 minuten en tussendoor is er een pauze. Vooraf, tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid om een drankje te nemen. Achteraf zijn de acteurs en makers in de foyer.

Eerdere data:

DONDERDAG 18 JANUARI 20:30 - UITVERKOCHT

ZATERDAG 20 JANUARI 20:30 - UITVERKOCHT17-02-2018

VIER de monoloog #IV - Reprise

Theater VIER


20180118_foto_rode_wolven_vermelding_rechtenvrij-1.jpg

DE RODE WOLVEN

Een voorstelling over een jonge vrouw die een onbekende ontmoet op een open vlakte te midden van het bos. Een ontmoeting die haar leven verandert, overneemt en opslokt. Dat krijg je ervan als je danst met wilde dieren.

Een vrolijke ontdekkingsreis door een somber landschap.

Een überrit over de dorre vlakten van de geest, een toeristische trip langs de afgebrande bossen van hoop, wakeboarden over de modderige paden van de verwachting.

Met in de hoofdrolrollen oude bekenden.

Een depressieve wolf. Roodkapje in een identiteitscrisis. Een harteloze psychiater die beter quizmaster had kunnen worden…en ….shit, waar is grootmoeder? WOLF!!! Waarom trek je dat grimas!?

Een solo, een monoloog, een samenspel. Hoe zullen we het noemen ?

222-1.jpg

VRIEZER

Theater Nora speelt Vriezer. In Vriezer zijn we op de koffie bij een vrouw die cola drinkt. Ze kletst over haar leven, dat twee keer drastisch is veranderd: één keer toen ze nietsvermoedend naar een buurtbarbecue ging, en één keer toen ze nietsvermoedend van de trap af kwam om te ontbijten.

'Hij sluit niet bij je aan'

Mam, ik ben toch geen stopcontact?'

'Lieverd, ik zeg het niet om je pijn te doen maar Bert is

gewoon…'

'Bert is allesbehalve gewoon'

Vriezer is een ode aan de liefde. Een voorstelling over vergeten wat je wil onthouden en onthouden wat je wil vergeten. Over hoe mensen soms niet zien wat er is, maar wat ze willen zien. Over hoe de som der dingen meer kan zijn dan de dingen zelf.

Bert kon prachtig luisteren.

Dat zei ik ook weleens tegen hem.

Zei ik: lieverd, wat kan je toch prachtig luisteren.