Info

Theater Nora presenteert 'Hechting' als onderdeel van het landelijk programma Theater na de Dam


Concept en tekstadvies : Eline van Wieren


Tekst en regie : Leander Zimmerman


Spel : Noralie Jansen


Data

Donderdag 4 Mei 2017


Zaal open : half uur voor aanvang van de voorstelling. De voorstelling duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze, vooraf en na afloop is er gelegenheid om een drankje te nemen en na te praten in de foyer. Eindtijd is afhankelijk van de sfeer.

Prijs : 5,00 (+ 0,57 servicekosten)

04-05-2017

Theater na de Dam : Hechting

VIER

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam in 2016 speelden gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook op 4 mei 2017 staan theatermakers in heel Nederland stil bij de Tweede Wereldoorlog.

>

Is het oppervlakkig om de dingen mooier te willen maken dan ze echt zijn of hechten we te veel waarde aan wat écht is?

" Een openhangende mond, dat is voor niemand een prettig gezicht,"' zeggen ze hier.
Terwijl: de ontspanning van de dood heeft iets definitiefs.
Dat het duidelijk is: dit is een lijk.

Loes werkt in een crematorium. Ze moet de overledenen netjes opmaken, maar zelf vindt ze: hoe echter hoe beter. Haar buurvrouw heeft in de oorlog veel écht gezien. Nu kijkt ze liever Greys Anatomy.

" Je moet me beloven, kind, als je mij op tafel hebt, dat je me helemaal vol smeert met make-up,' zei de buurvrouw, 'Maak er in godsnaam iets moois van."

Theater Nora speelt de voorstelling Hechting. Een monoloog over het vieren van vrijheid, speciaal gemaakt voor Theater na de Dam. Over of fictie het ontkennen van de werkelijkheid is, of juist helpt om die beter te begrijpen. Ontwikkeld vanuit liefde voor tekst en spel met oog voor actualiteit (zelfs als die actualiteit al meer dan zeventig jaar achter ons lijkt te liggen).


'"Je moet niet naar het journaal kijken. Dat zijn echte mensen."Promobeeld_Hechting-1.jpg

1545102_810047412357256_8834680990954081097_n-2.png