Agenda

01-10-2017
onderkast #8
Theater VIER

Hét literaire zondagmiddagprogramma van Nijmegen is terug: onderkast.

ticketprijzen: € 5
02-07-2017
Uit het Niets
Willem Sarlemijn

In theater VIER vieren we verhalen. En als het ons ligt, gaan we dat vaker doen.

ticketprijzen: € 7
02-06-2017
VIER de monoloog III
Theater VIER

Derde editie VIER de monoloog


ticketprijzen: € 10
04-05-2017
Theater na de Dam : Hechting
VIER

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam in 2016 speelden gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Ook op 4 mei 2017 staan theatermakers in heel Nederland stil bij de Tweede Wereldoorlog.
ticketprijzen: € 5,00
01-04-2017
Wederzijds
Theater VIER

Op 31 Mei speelt theatergroep Freeze een reprise :

WEDERZIJDS,

een zoektocht naar de betekenis van vriendschap.

Met 5 vrouwen, 1 man, 9 spelscenes, 5 monologen en een lied geeft theatergroep Freeze haar vondsten vorm : wanneer ben je een goede vriend; hebben vrouwen betere vriendschappen dan mannen; wat heb je nodig voor echte vriendschap; mag je het oneens zijn met een vriend; mag het schuren in een vriendschap; kun je op vriendschap altijd rekenen.

Thema's : humor, gelijkwaardigheid, openheid, loyaliteit, integriteit, tolerantie


ticketprijzen: € 11,00
13-01-2017
Ruimtelui
VIER
Ruimtelui is een avondvullende theatervoorstelling van Peter van Gestel, Herman Tibosch en Maarten de Meijer over het wel en wee rondom de spraakmakende, eerste Nederlandse sciencefictionfilm Ruimtelui, geproduceerd door Goldscreen Productions (o.a. De Slavensupermarkt en De Prairie van Purmerend).

Laat je meeslepen en verbazen, en ontdek waarom meerdere Amerikaanse filmmaatschappijen reeds hun zinnen hebben gezet op een remake van deze grensverleggende film.


ticketprijzen: € 15
10-12-2016
VIER de Monoloog II
VIER

Theater VIER presenteert editie twee van VIER de monoloog, een avond die draait om oorspronkelijke monologen van jonge theatermakers.
Icarus, vallen doen we allemaal is een monoloog over de fatale vliegkunst van een succesvolle vakvrouw. Schrijfster-speelster Josje Eijkenboom baseerde de tekst op de mythe van Icarus. Celliste Rinske Bosma speelt tijdens de voorstelling live de door haar gecomponeerde muziek.

In Een actief mens van Theater Nora zien we een jonge vrouw die zichzelf ervan overtuigt dat nietsdoen de beste optie is. Een overtuiging die ze onderbouwt met verhalen die haar vermoeien en citaten van een man die er niet meer is. Tekst en regie van deze voorstelling zijn in handen van Leander Zimmerman. De voorstelling wordt gespeeld door Noralie Jansen.

ticketprijzen: € 10
08-12-2016
VIER de Monoloog II
VIER

Theater VIER presenteert editie twee van VIERde monoloog, een avond die draait om oorspronkelijke monologen van jonge theatermakers.
Icarus, vallen doen we allemaal is een monoloog over de fatale vliegkunst van een succesvolle vakvrouw. Schrijfster-speelster Josje Eijkenboom baseerde de tekst op de mythe van Icarus. Celliste Rinske Bosma speelt tijdens de voorstelling live de door haar gecomponeerde muziek.
In Een actief mens van Theater Nora zien we een jonge vrouw die zichzelf ervan overtuigt dat nietsdoen de beste optie is. Een overtuiging die ze onderbouwt met verhalen die haar vermoeien en citaten van een man die er niet meer is. Tekst en regie van deze voorstelling zijn in handen van Leander Zimmerman. De voorstelling wordt gespeeld door Noralie Jansen

ticketprijzen: € 10
30-11-2016
Gif
VIER

'Gif' van de Nederlandse toneelschrijfster Lot Vekemans gaat over een man en een vrouw die hun kind verloren hebben en elkaar na vijf jaar weer ontmoeten op de begraafplaats waar hun zoon begraven ligt. Hij heeft intussen in Normandië een nieuw leven opgebouwd, zij woont in Nederland en heeft het verlies nooit kunnen verwerken. Aanleiding voor hun ontmoeting is het gegeven dat het graf van hun zoon verplaatst moet worden in verband met gif in de grond.


Wanneer: 30 november
Hoe laat: deuren open 19u30, start voorstelling 20u (eindtijd: 21u30)
Waar: Theater VIER (Derde Walstraat 98)ticketprijzen: € 12,50
12-11-2016
Waar het ons raakt
VIER

Theatergroep Hardhout speelt de voorstelling 'Daar waar een nieuwe oorlog aanklopt moeten we het over de liefde hebben': de voorstelling wordt verteld vanuit het oogpunt van twee vrouwen die beide een andere kijk op de wereld hebben. De voorstelling stelt de vraag: kan je altijd terugvallen op jezelf? Zijn de tralies van je gevangenis die van onbegrip of mededogen? Wie ben je zelf? Wie is de ander? En wie is de vijand?

Schrijfster Lotte Lentes speelt een performance gebaseerd op de novelle 'de jongen, het stof'. Samen met videokunstenaar Joeri van Putten en acteur Nick Livramento Silva een performance waarin ze in een antwoord zoekt op de vraag: wat bezielt een Syriëganger?


ticketprijzen: € 11,00
18-10-2016
VIER de basis
VIER

Communicatievaardigheden?

Ehh, basisvaardigheden, welke ook alweer? OK, communicatieprofessional, terug naar de basis: vragen stellen. Hoe kun jij op zo'n manier vragen stellen dat je meer en betere informatie ophaalt?

Duik in de praktijk

Samen met trainingsacteur Jeroen de Blij duik je tijdens deze workshop meteen in de praktijk.

'VIER de basis' heet het hele programma. Deze avond maken een een sneak preview samen met die loodgieter. En ook een indiaan, een Boeddhist, een vertegenwoordiger en een kaartspeler.
ticketprijzen: € nvt
15-10-2016
Oude Meesters
Toneelgroep Graficus

In Oude Meesters van regisseur en schrijver Ger Thijs komen de gebrouilleerde broers Richard en Coen de Man noodgedwongen in dezelfde voorstelling terecht, een krakkemikkige thriller over de Tweede Wereldoorlog. Geen van beide heeft daar echt zin in, maar geldgebrek en werkloosheid dwingen hen tot een gezamenlijke tour langs lege theaters en troosteloze kleedkamers.
ticketprijzen: € 11,00
24-09-2016
KUNSTNACHT
Nijmegen

Dansen in het museum. De bibliotheek als bioscoop. Voordrachten tussen de sieraden. Tijdens de Nijmeegse Kunstnacht is niets te gek en word je uitgedaagd om te komen beleven. Ervaar spannende cross-overs van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, dans, wetenschap en multimedia op diverse culturele locaties. Ontdek wat cultureel Nijmegen allemaal te bieden heeft en vier de nacht!

ticketprijzen: € 20
15-09-2016
Wintertuinsessies: de pen, het zwaard
VIER

15/9 Theater Vier: De pen, het zwaard
Lotte Lentes onderzoekt met o.a. Frank Westerman de kracht van het woord tijdens terreur.

ticketprijzen: € 6
02-06-2016
BOEK op de BANK
9 lokaties in centrum Nijmegen

Boek op de Bank is een literair festival op negen locaties in Nijmegen. Op 2 juni 2016 verandert BODB het Nijmeegse centrum weer in één grote, literaire huiskamer. In VIER is niemand minder te gast dan Kim van Kooten.
ticketprijzen: € 12,50